Showroom

3.500m2 showroom
Lees Meer...

Aanbiedingen

Scherpe aktieprijzen!
Lees Meer...

Weijer Veetrailers

Sterk in ieder detail
Lees Meer...

WPH-S hoogwerkers transporters

Uniek, tot 2923kg netto draagvermogen
Lees Meer...

Gebruikshandleiding gasveren Weijer

Montagehandleiding gasveer

Gebruikshandleiding gasveren Weijer Trailer Group

Algemene beschrijving

Een gasveer bestaat uit een cilinderbuis en een zuigerstang voorzien van een zuiger en is gevuld met onder (hoge) druk staande stikstof. Aan de ene zijde is de cilinderbuis afgedicht met een geleiding waar de zuigerstang naar buiten toe wordt afgedicht en aan de achterkant met een bodemstuk.

De druk is voor en achter de zuiger gelijk. In de zuiger bevindt zich een doorstroomkanaal, gevuld met een (kleine) hoeveelheid olie. Dit zorgt tevens voor een einddemping van zowel de ingaande- als de uitgaande slag.

 1. Gasveren moeten absoluut vrij van zijdelingse krachten, schokken en vibraties kunnen werken en de zuigerstangen moeten vrij van beschadigingen en vuil worden gehouden.
 2. Agressieve schoonmaakmiddelen en/of wijzigingen zijn niet toegestaan.
 3. Gebruik geen Loctite of stelschroef om het bodemstuk vast te zetten. Voorkom onbelast terugschieten van zuigerstang en/of cilinderbuis.
 4. Een gasveer is geen beveiligingsproduct, dat wil zeggen indien gasveren ingezet worden op plaatsen waarbij bij uitval van de gasveer gevaar en risico voor personen en/of omgeving kan optreden, er extra beveiligingen moeten worden aangebracht.
 5. Een gasveer mag niet zonder meer gebruikt worden als eindaanslag. De gasveren mogen maximaal met een extra kracht van 25% bovenop de maximale uitschuif- c.q. trekkracht van het typegasveer belast worden.

Monteren van gasveren

Hoe de gasveren te monteren?
De gasveren dienen met de zuigerstang (dunne gedeelte) naar beneden te worden gemonteerd. Op deze manier zal er op het uiteinde van de slag nog een einddemping waarneembaar zijn.
Deze einddemping remt de gasveren op het eind af zodat de scharnieren geen klap te verwerken krijgen. Dit zal zowel de gasveren als de constructie ten goede komen.

Waar op te letten bij het monteren?
Controleer goed of de aansluitdelen, zowel op de zuigerstang als op de cilinderzijde, goed zijn aangedraaid. Het niet goed aandraaien van de aansluitdelen kan tot gevolg hebben dat de schroefdraden afknappen. Zorg ervoor dat de gasveren niet onderhevig zijn aan zijdelingse belasting.

Gasveren dienen rechtlijnig tussen de draaipunten te worden gemonteerd. Ook is het van essentieel belang dat de gasveren goed om de draaipunten kunnen draaien. De juiste maat aansluitdelen en bevestigingsmateriaal kan het correct monteren vergemakkelijken.
Voorkom te allen tijde beschadigingen aan de zuigerstang. Een beschadiging kan ervoor zorgen dat de afdichtingen het sneller begeven en daardoor het stikstof uit de gasveren kan ontsnappen. Na verloop van tijd zullen de gasveren niet meer naar behoren functioneren en dienen ze te worden vervangen.

Gasveer voor achterklep paardentrailer

De lengte van de paardentrailer gasveer is veelal 750mm lang, gemeten van hart op hart.
De gasveren van een achterklep van een paardentrailer variëren vaak in de sterkte, het aantal Newton's. Zo is de achterklep van een 1 paards trailer minder zwaar dan een 2 paards trailer en heeft dus een andere sterkte nodig. Ook is de sterkte afhankelijk van de bekleding van uw klep. Is deze voorzien van houten latten, rubber mat of rubber mat met latten? Dit telt ook mee om het aantal Newton te bepalen.
Vaak staat het aantal Newton vermeld op uw oude gasveer. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan even contact met ons op. Wij voorzien u dan van advies op maat.

Bestel de gasveren voor uw achterklep via onze webshop:
https://www.aanhangwagenparts.nl/paardentrailers/exterieur-paardentrailer/gasveer-750mm-lang-diverse-newton-s

Let op:

 • Gasdrukveren: Zuigerstang naar beneden inbouwen
 • Houd rekening met speling in de verbindingspunten - vermijd radiale belasting op de zuigerstang.
 • Door geringe beschadigingen of lakresten op de zuigerstang raakt de gasveer defect.
 • Bij niet in achtneming van bovenstaande vervalt garantie.
 • Niet openen, niet verhitten. Gasveer staat onder hoge druk!
 • Gebruik van Loctite niet toegestaan, tenzij anders besproken en aangegeven.

Gasveren zijn met stikstof en olie gevuld. De afgekeurde gasveren dienen te worden afgevoerd via gespecialiseerde afval-inzamelpunten. Met namen voor de afgetapte olie. Olie (synthetische en HLP) mag niet in het milieu komen.
Gasveren niet met het huisvuil meegeven!

Bestellen

U kunt uw gasveren snel en eenvoudig bestellen via onze webshop:
https://www.aanhangwagenparts.nl/paardentrailers-div-onderdelen-acc

 

bg_top.jpg (32.411 bytes)
bg_top.jpg (32.411 bytes)