Showroom

3.500m2 showroom
Lees Meer...

Aanbiedingen

Scherpe aktieprijzen!
Lees Meer...

Weijer Veetrailers

Sterk in ieder detail
Lees Meer...

WPH-S hoogwerkers transporters

Uniek, tot 2923kg netto draagvermogen
Lees Meer...

Bandenlabel aanhangwagens

De meest voorkomende banden van aanhangwagens

Het bandenlabel geeft informatie over het brandstofverbruik, de veiligheid en de geluidsproductie die horen bij een bepaalde band. Hierdoor kunt u als consument een bewuste keuze maken.

Het bandenlabel gaat hiermee verder dan de bekende energielabels voor auto's of witgoed. Waar daar alleen informatie gegeven wordt over energieverbruik (dus CO2-uitstoot) pakt het Bandenlabel ook geluidsproductie en veiligheid mee. Als maat voor de veiligheidsprestaties wordt gekeken hoe goed de band remt in natte omstandigheden. Het label moet de verkeersveiligheid verhogen en de belasting voor het milieu verlagen. Bekijk hier welke bandenspanning voor uw banden wordt geadviseerd.


Wat zegt het bandenlabel?

  • Brandstofverbruik:
    Een band heeft een zogeheten rolweerstand. Hoe sterker de rolweerstand, hoe meer brandstof er nodig is om die weerstand te overwinnen. Ergo: des te ongunstiger is de vermelding van het bandenlabel op dit onderdeel.
  • Veiligheid:
    Er zijn verschillende eigenschappen van een band die belangrijk zijn om die veiligheid te kunnen bieden. Denk hierbij aan de hoeveelheid grip, het vermogen om te kunnen afremmen op zowel droge als natte wegen en vanaf hoge snelheid, om weerstand te bieden tegen aquaplaning, etc. Als kenmerk om de veiligheid van een band op het label op te nemen is gekozen voor de remweg op nat wegdek.
  • Geluidsproductie:
    Op het label staat alleen informatie over het geluid van banden buiten de auto. Het geluid van banden in de auto kan heel anders ervaren worden.

 

       

 

   

 

bg_top.jpg (32.411 bytes)
bg_top.jpg (32.411 bytes)